
پایان نامه کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی
204 صفحه
چکیده:
یکی از قالب&zwnj های شعری بسیار مهم در طول تاریخ شعر فارسی برای بیان مضامین مختلف از جمله مضمون&zwnj های عارفانه و عاشقانه قالب شعری، غزل است، که پس از گذراندن دگرگونی&zwnj های بسیار در قرن هفتم به اوج اعتلای خود رسیده است. سعدی یکی از بزرگترین شاعران غزل&zwnj سرای فارسی و بنیان&zwnj گذار مدرسه&zwnj ی بزرگی در غزل&zwnj سرایی در قرن هفتم هجری است که پس از وی شاعران زیادی شاگردان شیوه&zwnj ی غزل&zwnj سرایی وی شدند؛ به ویژه شاعران غزل&zwnj سرای قرن هشتم از جمله حافظ شیرازی، خواجوی کرمانی، عماد فقیه، کمال خجندی و... . از وی تأثیر به سزایی پذیرفتند. از موفق&zwnj ترین شاگردان این مدرسه ، کمال&zwnj الدین مسعود خجندی معروف به « کمال خجندی » و متخلص به « کمال» شاعر و عارف بزرگ قرن هشتم و از معاصران حافظ شیرازی است. در این پژوهش غزل&zwnj های « کمال خجندی» با غزل&zwnj های « سعدی» مقایسه و تطبیق شده&zwnj اند. از اهداف مهم این تحقیق بررسی شیوه&zwnj های تأثیر&zwnj پذیری کمال از سعدی است. و از مهم&zwnj ترین نتایج به دست آمده&zwnj ی این پژوهش این است که تأثیرپذیری&zwnj های کمال خجندی از غزل سعدی در حوزه&zwnj های گوناگون؛ مضامین و محتوا، ساختار کلام، ترکیب&zwnj ها و عبارات، موسیقی کلام، وزن و قافیه و ردیف فراوان است.
یافته&zwnj های این پایان نامه در هفت فصل به شرح زیر فراهم شده است: در فصل اول، به طرح مباحث کلّی تحقیق شامل: مقدمه، اهمیت، هدف، پیشینه و روش تحقیق پرداخته شده است؛ فصل دوم به معرفی کمال&zwnj الدین خجندی اختصاص یافته و براساس منابع معتبر در مورد زندگانی و شرح اوضاع و احوال او سخن به میان آمده است. در فصل سوم به مشترکات موسیقایی (وزن، قافیه و ردیف) در غزل&zwnj های سعدی وکمال خجندی پرداخته شده است. در فصل چهارم و پنجم به مقایسه&zwnj ی مضامین، واژگان، ساختار کلام و ترکیبات و تعابیر سعدی وکمال خجندی پرداخته&zwnj ایم. فصل ششم به بررسی عناصر بدیعی و بیانی مشترک در غزل&zwnj های سعدی و کمال خجندی اختصاص داده شده است و در فصل هفتم نتایج حاصل از این پژوهش فراهم آمده&zwnj است.
کلید واژه&zwnj ها: سعدی، کمال&zwnj خجندی، غزل، شباهت، تأثیر&zwnj پذیری

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-105098-%d8%a8%d8%b1%d8%b1%d8%b3%d9%8a-%d8%aa%d8%b7%d8%a8%d9%8a%d9%82%d9%8a-%d8%ba%d8%b2%d9%84%e2%80%8c-%d9%87%d8%a7%d9%8a-%d8%b3%d8%b9%d8%af%db%8c-%d8%b4%d9%8a%d8%b1%d8%a7%d8%b2%db%8c-%d9%88/
- ۹۵/۰۶/۲۶