پیش&zwnj گفتار
اگرچه زندگی&zwnj اقتصادی بشردردوره&zwnj های مختلف&zwnj تاریخی یکسان بوده ولی تغییرات بنیادی درمحتوای آن، ضرورتاًٌُُُ ما رابرآن می&zwnj دارد&zwnj که درکوران&zwnj گذرازیک دوره&zwnj به&zwnj دوره&zwnj جدید، گذشته را دقیقاً تحلیل نماییم.
کشور ما،علیرغم&zwnj وسعت و غنای طبیعی پرارج فرهنگی ـ سیاسی، در تقسیم&zwnj بندی&zwnj های متعارف اقتصادی ـ سیاسی&zwnj جهان درزمره&zwnj کشورهای کمترتوسعه یافته است،لذادر برخورد با شرایط جدید و تحولات نـوین اقتصادی و یا در اثر عوامل نشأت گرفته از کشورهای صنعتی (جدا از پیشینة تاریخی) و نیز تاریخ مدرن بشری، دچار تحولی&zwnj گردیده است که متغیرهای اصلی آن را می&zwnj توان در عوامل بیرونی ودرونی خلاصه نمود.
ظهـور انقلاب اسلامی و دمیدن روح تـازه در کالبـد جامعه، بالارفتـن سطح توقعات مـادی و معنـوی مـردم، افـزایش جمعیت و نـرخ رشـد آن و بطـور کلی تغییر در مناسبات اجتماعی ـ فرهنگی را&zwnj می&zwnj توان از عوامل درونی &zwnj به&zwnj شمار آورد. ازطرف دیگر تحولات بنیادی در فعالیت&zwnj های اقتصادی&zwnj جهان، سرعت&zwnj رشدشتابـدار توسعـه اقتصادی در کشورهـای صنعتی و نیـز آنچه انقلاب ارتباطات و اطلاعـات&zwnj نامیـده می&zwnj شـود، از جمله عوامل خارجی است که هماهنگی با این پدیده، مورد انتظار مردم و جهانیان می&zwnj باشد به طوری که هم اکنون مبحثی چون ادغام اجباری در نظام نوین جهانی (و نه نظم نوین) بر سرزبانهاست، با این توصیف افزایش&zwnj سطح توقعات جامعه&zwnj برای بهبود وضع و سطح کلی زندگی اقتصادی آنهـا، حل مشکلاتشان با استفاده از روش&zwnj ها و فن&zwnj آوری&zwnj های جدید و نیز برطرف نمـودن معضلاتی&zwnj که&zwnj همین&zwnj عوارض صنعتی شدن و یا ادغام برای آنها ایجاد نموده، همه از مسائلی&zwnj است که بار تکفلی دولت را افزایش می&zwnj دهد. بدیهی است با توجه به&zwnj حجم عظیم مسئولیت&zwnj ها، دولت مجبور است که بجای کارهای عملی و اجرایی، به اقدامات فکری، برنامه&zwnj ریزی و کنترلی مبـادرت ورزد. تحت عنـوان مذکور مردم ما ادامه حیات پویای خود را در روآوردن برفراگرد توسعه اقتصادی ـ اجتماعی می&zwnj بینند، لذا جهت نیل به زندگی بهتر و کلیه امکانات رشد نیاز به مدیریت مناسب و برنامه&zwnj ریزی دقیق در کلیة زمینه&zwnj هـای تـوسعه دارنـد. به عبارتی شاید بتوان گفت که توجه به&zwnj ابعاد اقتصادی، اجتمـاعی، فـرهنگی و سیاسی جامعه و ایجاد هماهنگی وهمسویی بیـن ایـن ابعاد، بنیانی&zwnj ترین رکن برنامه&zwnj ریزی در رسیدن به توسعه پایدار می&zwnj باشد، بهره&zwnj گیری از روش&zwnj های پیشرفته جهانی مبتنی بر امکانات و فعالیت&zwnj های عملی امری است گریزناپذیر، زیرا توسعة اقتصادی کشور مرهون بهره&zwnj برداری مناسب از امکانات آب، خاک و ظرفیت&zwnj های موجود نیروی انسانی و نیز حفاظت جدی محیط&zwnj زیست (که نقش تعیین کننده&zwnj ای را دارد) می&zwnj باشد.
با تکیه بر بینش رسیدن به توسعه&zwnj ای&zwnj پایداربرای نیل به جامعه&zwnj ای سالم، پویا و خودکفا می&zwnj توان گفت که توسعه پایدار بسان مشعلی است که، برداشتن گام&zwnj های پژوهش در جاده توسعه را آسان می&zwnj نماید. شایدتوسعه را بتوان بطور ساده پیشرفت همراه با مصرف منابع دانست. حال این پیشرفت به چه بهایی بدست می&zwnj آید و چه میزان از منابع صرف انجام این پیشرفت خواهد شد، همه پرسش&zwnj هایی هستند گنگ و بی&zwnj پاسخ که تنها ابزار پژوهش، توانایی پاسخ به آنها را دارد.
نحوة تعیین شاخص&zwnj ها و اولویت&zwnj های تحقیقاتی
معمولا ًانتخاب موضوعات و پروژه&zwnj های تحقیق و توسعه در سطح کشور با عنایت به شاخص&zwnj ها و معیارهایزیر صورت می&zwnj پذیرد. در انتخاب هر موضوع یا پروژه به مجموع شاخص&zwnj ها و معیارهای زیرتوجه کرده&zwnj وبااستفاده ازابزارهای کمی به هریک از شاخص&zwnj ها و معیارها نمره&zwnj داده&zwnj می&zwnj شود.سپس،&zwnj به&zwnj ترتیب&zwnj اولویت معیاری رتبه&zwnj بندی شده کلیه موضوعات و پروژه&zwnj هـا در سطـوح ملی در فصـول و بخش&zwnj هـای مختلف طبقه&zwnj بندی و اولویت&zwnj بندی می&zwnj شود.
اهم شاخص&zwnj ها &zwnj ومعیارهای انتخاب موضوعات و پروژه&zwnj ها برای تحقیق و توسعه به شرح زیراست:
همگام با اهداف برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور
کمک به حفظ، احیا و گسترش فرهنگ اسلامی ـ ملی
نیازهای نهفته در راهبردهای کلان برنامه و راهبردی بودن موضوع
افزایش بهره&zwnj وری و توان اقتصادی
انتقال فن&zwnj آوری و آینده&zwnj نگری
تغییرات و تحولات بین&zwnj المللی
پذیرش اجتماعی و اخلاق پژوهشی
روابط بین&zwnj المللی
رفاه جامعه
بدیع&zwnj بودن عنوان طرح
اشتغال&zwnj زایی و ایجاد ارزش افزوده
همخوانی فرهنگی
اتکا به امکانات و منابع داخلی
کمک به توسعه اقتصادی میان مدت
کمک به توسعه اقتصادی بلند مدت
استعداد کشور برای بهره&zwnj گیری از یافته&zwnj های تحقیق یا پروژه
همخوانی با عدالت اجتماعی
تأثیر بر کیفیت آب
تأثیر بر کیفیت هوا
منابع طبیعی و انرژی
تأثیر بر جنبه&zwnj های زیبا&zwnj شناختی
اعلام&zwnj نیاز ارگان&zwnj واولویت&zwnj نهادی&zwnj آن: درخواست حل&zwnj مشکل از نهاد یا ارگان خاص و توجه به وظایف آن ارگان
تأثیر بر امور حمل و نقل
علوم مربوط به کره زمین
جامعه&zwnj شناسی
علوم بهداشتی
الگوهای استفاده از زمین
سروصدا
محیط &zwnj زیست و توسعه پایدار
مفهوم توسعه پایدار و ابعاد چندگانه آن و حفظ محیط&zwnj زیست و بویژه بعد مهم آن یعنی تنوع زیستی از جمله مفاهیم مورد بحث در جوامع امروزی می&zwnj باشند. میزان پایبندی جوامع به مسـائل زیست محیطی و حفاظت از آن بویژه در سال&zwnj های اخیر و نیز، رعایت اصول توسعه پایـدار و حفـظ&zwnj تنـوع &zwnj زیستی یعنی&zwnj حفظ طبیعت&zwnj وگسترش فرهنگ آن، معیارهای اساسی بـرای ارزیـابی رشـد جـوامع به شمار می&zwnj آیند. در جهان امروز، توسعه پایـدار و حفـظ محیط&zwnj زیست، به عنوان دو هدف ارزشمند، یگانگی بوم شنـاختی طبیعت و جامعه را نه تنها در سطـح کشورهـا بلکه در سطـح کـره مسکـونی قـرارداده است. این امر به این معناست که کشورها به دور ازمرزهای&zwnj قراردادی و خط کشی&zwnj های سیاسی، توسعه پایدار، حفاظت از محیـط&zwnj زیست، وجود تنوع و غنای فرهنگی را برای بالندگی جوامع ضروری و حتی حیاتی می&zwnj دانند.
فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد
تعداد صفحات این مقاله 36 صفحه
پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-106668-%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%84%d9%88%d8%af%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d9%85%d8%ad%d9%8a%d8%b7-%d8%b2%d9%8a%d8%b3%d8%aa/
- ۹۵/۰۶/۳۰