
لینک *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه34
فهرست مطالب
- مقـدمـه 3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
- آفات گندم و اهمیت اقتصادی آنها 4 . . . . . . . . . . . . . .
- سن های زیان آور گندم 5 . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
- راست بالان زیان آور گندم 17 . . . . . . . . . . . . . . . . .
- جوربالان زیان آور گندم20 . . . . . . . . . . . . . . . . . .
- بال ریشک داران زیان آور گندم24 . . . . . . . . . . . . . . .
- سخت بالپوشان زیان آور گندم 26 . . . . . . . . . . . . . . .
- بال پولک داران زیان آور گندم31 . . . . . . . . . . . . . . .
- دو بالان زیان آور گندم33 . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
- بال غشائیان زیان آور گندم35 . . . . . . . . . . . . . . . . .
- کنه های زیان آور گندم36 . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
- مدیریت تلفیقی آفات گندم37 . . . . . . . . . . . . . . . . . .
- منابع و ماخذ38 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
مقـدمـه
گندم عمده ترین محصول زراعی کشور است. گندم از عمده ترین محصولات کشاورزی ایران و تامین کننده بیشترین نیاز غذایی کشور می باشد، همچنین روزانه حدود 47 درصد از کالری مصرفی سرانه کشور را تامین می نماید.
تولید کل غلات جهان 8/1 میلیارد تن است که بیشترین میزان آن (حدود 500 تا 600 میلیون تن) به گندم اختصاص دارد و از نظر سطح زیر کشت و تولید سالانه نیز گندم در درجه اول اهمیت قرار دارد.
سطح زیرکشت گندم در کشور ما با وجود برخی نوسانات طی سال های 81-1370 تقریبا ثابت بوده و از 6 میلیون و 193 هزار هکتار در سال 1370 به 6 میلیون و 241 هزار هکتار در سال 1381 رسیده است.
اگر چه در برخی سال ها به علت وقوع خشکسالی کاهش زیادی در سطح زیر کشت گندم مشاهده شد (به طوری که در سال 1378 این سطح تا 4 میلیون و 739 هزار هکتار کاهش یافت)، اما طبق آخرین آمار وزارت جهاد کشاورزی: از حدود 13 میلیون و 50 هزار هکتار اراضی زراعی حدود 9 میلیون و 510 هزار هکتار معادل 91/72 درصد در سال زراعی 84-83 به غلات اختصاص داشته است (که از این مقدار 57/43 درصد آن آبیاری شده و 43/56 درصد بقیه به صورت دیم بوده است) و 06/73 درصد از کل، سهم گندم به شمار می رود. شایان ذکر است که عملکرد گندم آبی کشور 3786 و دیم 1004 کیلوگرم در هکتار بوده است.
مهم ترین عوامل تآثیرگذار در کاهش عملکرد گندم کشور به شرح زیر می باشند:
- × پایین بودن آگاهی و دانش علمی و عملی کشاورزان
- × نارسایی در تآمین و توزیع به موقع نهاده های کشاورزی(بذر، کود، سم و &hellip )
- × بالا بودن میزان ضایعات در مراحل مختلف تولید
- × محدود بودن منابع آب و یا عدم وجود نظام صحیح آبیاری در اغلب مناطق کشور
- × خسارت آفات، بیماریهای گیاهی، علف های هرز و عدم مدیریت صحیح کنترل آنها
- × عدم مصرف صحیح و بهینة کودهای شیمیایی و یا کمبود و عدم توزیع به موقع آنها
- × کاربرد غیر اصولی و نامنظم ماشین آلات و ادوات کشاورزی
- × عدم توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در بسیاری از نظام های بهره برداری
- × کمبود وسایل، ابزار و اعتبار در زمینه های مختلف تحقیق، ترویج و آموزش کشاورزی
- × کمبود سرمایه گزاری در تولید محصولات کشاورزی
- × نارسایی سیاست ها و برنامه های کشور برای تولید محصولات کشاورزی
آفات گندم و اهمیت اقتصادی آنها
آفت موجودی است که خسارت اقتصادی داشته باشد. علل پیدایش آفت در سه موضوع اصلی خلاصه می شود:
۱) وارد شدن موجودات به مناطق جدید (تهاجم) Invasion؛
۲) تغییرات اکولوژیکی؛
۳) تغییرات اجتماعی &ndash اقتصادی.
تهاجم یکی از موضوعات بسیار مهمی است که مخصوصاً در طی قرن اخیر بدلیل سهل الوصول شدن مسافرت&zwnj ها، بسیار گسترش پیدا کرده است. در واقع تعداد بسیار زیادی از آفات مهم و کلیدی در نقاط مختلف دنیا آفاتی هستند که از یک نقطه یا منطقه پراکنش بومی به مناطق جدید وارد شده&zwnj اند و بدلیل اینکه این آفات بدون دشمنان طبیعی خود به مناطق جدید وارد می&zwnj شوند عموماً تبدیل به آفت می&zwnj شوند.
دومین عامل که باعث تبدیل موجودات به آفت می&zwnj شود تغییرات اکولوژیکی است. تغییرات اکولوژیکی با تاریخچه کشاورزی قرین است. هر عملی که انسان در طبیعت انجام می&zwnj دهد نوعی تغییر اکولوژیکی به همراه دارد. تغییرات اکولوژیکی در طی سده اخیر بسیار زیاد بوده است. تک کشتی&zwnj های وسیع، استفاده از واریته&zwnj های پر محصول، و عملیات اَگرو تکنیکی مثل سمپاشی باعث شده است که تعادل در اکوسیستم و طبیعت به هم بخورد.
حتی کشت گیاهان زینتی در گلخانه نوعی تغییر اکولوژیکی است. معمولاً از طریق وارد کردن دشمنان طبیعی، آفات در گلخانه&zwnj ها را کنترل می&zwnj کنند. در اکوسیستم طبیعی و در شرایط طبیعی زنجیره&zwnj های غذایی بسیار پیچیده توسط تعداد بسیار زیادی آفت و دشمنان طبیعی ایجاد شده&zwnj اند. از آنجا که سموم در طی نیم قرن اخیر این زنجیره پیچیده را بر هم زده&zwnj اند، برای ایجاد تعادل مجدد زنجیره&zwnj های غذایی بین گونه&zwnj های گیاهخوار، پارزیتوئیدها و پرداتورها حداقل به پنجاه سال تلاش مداوم نیاز داریم.
در بین عوامل بر هم زننده تعادل اکولوژیک، قطعاً سموم و ترکیبات شیمیایی از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند. بطوریکه سمپاشی زیاد بخصوص برای مدت طویل در محیط باعث تقویت ژن مقاوم در برابر این ترکیب شیمیایی شده و در طی سالیان متمادی، این جمعیت از طریق زاد و ولد افزایش پیدا می&zwnj کند و نهایتاً بعد از مدتی یک جمعیت مقاوم به سموم در طبیعت ظاهر می&zwnj شود. همچنین کاربرد سموم، باعث ایجاد آفت در مواردی نیز می&zwnj شود.
آفات ثانوی آفاتی هستند که از طریق کاربرد ترکیبات شیمیایی بوجود می&zwnj آیند. بدین صورت که آفت خاصی در طبیعت که دارای جمعیت پایینی نیز می&zwnj باشد بر اثر استفاده سموم از بین رفته ولی گونه&zwnj هایی که آفت محسوب نمی&zwnj شوند بعد از مدتی به آفات خطرناک تبدیل می&zwnj شوند.
در اکوسیستم های زراعی که گندم و جو بستر زیست را تشکیل می دهند، عوامل زنده و غیر زنده ای در تولید محصول تآثیرگذار هستند که انسان برای بدست آوردن محصول بیشتر مدام آنها را تغییر می دهد. شناخت این عوامل و روابط متقابل بین آنها در حفظ تعادل کمی و کیفی گونه های تشکیل دهنده یک اکوسیستم اهمیت بسیار زیادی دارد. در ایران بیش از 70 گونه حشره گیاه خوار شناسایی شده اند که به عنوان مصرف کنندگان اولیه از گندم و جو تغذیه می کنند. این حشرات گیاه خوار، خود مورد تغذیه حشره خواران (حشرات انگل، انگلهای بالقوه و شکارگران) که مصرف کنندگان ثانویه هستند، قرار می گیرند. اتلاق واژه آفت به گونه هایی که زیان

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-106919-%d8%aa%d8%ad%d9%82%db%8c%d9%82-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d9%88%d8%b1%d8%af-%d8%a2%d9%81%d8%a7%d8%aa-%d9%85%d9%87%d9%85-%da%af%d9%86%d8%af%d9%85-%d9%88%da%a9%d9%86%d8%aa%d8%b1%d9%84-%d8%a2/
- ۹۵/۰۷/۰۲