
فرمت فایل: ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 96
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده
مقدمه
فصل اول: انواع سیانوباکترها و ویژگیهای بیولوژیکی، ظاهری و بلومهای سمی آنها
1-1- تاریخچه
1-2- ویژگیهای ساختاری و بیولوژیکی سیانوباکترها
1-3- بلومهای سمی (شکوفایی) سیانوباکترها
1-4- مهمترین راسته&lrm های جلبک&lrm های سبز &lrm - آبی
1-5- تقسیم&lrm بندی سیانوباکترها از لحاظ شکل ظاهری
1-5-1- سیانوباکترهای رشته&lrm ای
1-5-2- سیانوباکترهای کلنی
فصل دوم: طبقه&lrm بندی سموم سیانوباکتریایی
2-1- طبقه&lrm بندی سموم سیانوباکتریایی براساس مکانیسم عمل
2-1-1- نوروتوکسین&lrm ها
2-1-2- هپاتوتوکسین&lrm ها
2-1-3- درماتو توکسین&lrm ها
2-2- انواع سیانوتوکسین&lrm ها
عنوان صفحه
2-2-1- نودولارین&lrm ها
2-2-2- ساکسی توکسین&lrm ها
2-2-3- آناتوکسین a و هوموآناتوکسین a
2-2-4- آناتوکسین &lrm a (S)
2-2-5- &lrm Cylindrospermopsin
2-2-6- میکروسیس تین
2-2-6-1- دوام و پایدار میکروسیس&lrm تین در سلولها
2-2-6-2- خارج&rlm شدن&lrm سم&rlm هپتاپپتید(میکروسیس&lrm تین&lrm درطی&lrm تجزیة &lrm Microcystis aeruginosa
2-3- طبقه&lrm بندی سیانوتوکسین&lrm ها براساس ساختمان شیمیایی
2-3-1- پپتیدهای حلقوی
2-3-2- آلکالوئیدها
2-3-2-1- آلکالوئیدهای سیتوتوکسیک
2-3-2-2- آلالوئیدهای درماتوتوکسیک
2-3-3- سموم لیپوپلی ساکاریدها &lrm (LPS)
فصل سوم: اثرات مضر سموم سیانوباکترها
3-1- آزمایش سلامت انسان
3-1-1- قرار گرفتن در معرض اثرات حاد و غیرمزمن
عنوان صفحه
3-1-2- قرار گرفتن در معرض اثرات مزمن
3-2- ارزیابی خطر
3-3- اثر بر ماهیان
3-4- اثر بر موجودات آبزی
3-5- تولید ترکیبات بیواکتیو
3-6- صدمه از راه تماس تفریحی
3-7- مسمومیت حیوانی
3-8- اثر بر زئوپلانکتونها
3-9- اثر بر باکتریهای آبزی
فصل چهارم: روشهای کنترل و جلوگیری از شکوفایی
4-1- انعقاد یا چسبیدن، معلق بودن هوای محلول و جذب سطحی کربن فعال
4-2- کلرزنی
4-3- فیلتراسیون سریع و فیلتراسیون کندشنی
4-4- فرآیندهای غشایی
4-5- دما
4-6- اسیدیته &lrm (PH)
4-7- کاهش فسفر و ازت
عنوان صفحه
4-8- سولفات مس
4-9- سیمازین
4-10- ازن&lrm دار کربن
4-10-1- میکروسیس&lrm تینها و نودولارین
4-10-2- آناتوکسین a، آناتوکسین &lrm S(a) و ساکسی توکسین
4-11- نور
4-12- کنترل بیولوژیک
4-12-1- تغذیه توسط زئوپلانکتونها
4-12-2- کپور نقره&lrm ای
فهرست جدول&lrm ها
عنوان صفحه
4-1- جدول تأثیر ازن در از بین بردن میکروسیس تین &lrm LR در صورت وجود یا عدم وجود مواد آلی
4-2- جدول تأثیر ازن در از بین بردن &lrm Microcystis aeruginosa
چکیده
سیانوباکترها (جلبک&lrm های سبز &lrm - آبی) جزء پروکاریوت&lrm ها محسوب می&lrm شوند. این فیتوپلانکتون&lrm ها معمولاً در آب&lrm های شیرین و لب شور یافت می&lrm شوند و از لحاظ شکل ظاهری به دو گروه رشته&lrm ای و کلنی تقسیم می&lrm شوند.
سیانوباکترها در هنگام بلوم (شکوفایی)، سمومی را تولید می&lrm کنند که سلامت آب آشامیدنی را به مخاطره می&lrm اندازند و اثرات مضری بر روی موجودات زنده دارند. این سموم عبارتند از: میکروسیس&lrm تین&lrm ها، نودولارین&lrm ها، ساکسی توکسین&lrm ها، آناتوکسین &lrm a، آناتوکسین &lrm S(a) و &lrm Cylindrospermopsin. این سموم از نظر ساختمانی متفاوتند و محدودة عصبی را شامل می&lrm شود. وجود سیانوباکترها و سموم آنها در مخازن آبی مورد استفاده برای آشامیدن به علت عدم مدیریت صحیح منابع و مخازن آبی است.
روش&lrm های تیمار آبی که در این پروژه مورد بحث قرار گرفته&lrm اند عبارتند از: کلرزنی، فیلتراسیون سریع یا کند، به ویژه استفاده از ازن و غیره، از موثرترین روش&lrm ها در از بین بردن سیانوباکترها هستند.
مقدمه
بعضی از جلبک&lrm های سبز &lrm - آبی سمومی تولید می&lrm کنند که وجود این سموم و افزایش آنها در آب آشامیدنی باعث ایجاد اثرات حاد و مزمن می&lrm گردد و ممکن است حیات موجودات زندة آبزی و دیگر موجوداتی را که از این آب آلوده استفاده می&lrm کنند، تهدید کنند.
فعالیت&lrm های انسانی مانند ورود فاضلابهای شهری، صنعتی و کشاورزی که حاوی عناصر غذایی فراوانی هستند باعث شکوفایی این جلبک&lrm ها می&lrm گردد و در نتیجه اکسیژن آب کاهش می&lrm یابد و آب رنگ و بوی نامطبوع پیدا می&lrm کند و سبب افزایش مرگ و میر موجودات زنده و یا افزایش بیماریهای حاد و مزمن می&lrm شود. مدیریت صحیح منابع آبی می&lrm تواند از لوم این جلبک&lrm ها جلوگیری کند.
با ارزیابی این سموم در منابع آبی و تعیین مقادیر آنها و اتخاذ روشهای مناسب برای مبارزه و کنترل آنها می&lrm توان میزان آلودگی منابع آبی و تعیین مقادیر آنها و اتخاذ روشهای مناسب برای مبارزه و کنترل آنها می&lrm توان میزان آلودگی منابع آبی به سموم سیانوباکترها را تا حد قابل ملاحظه&lrm ای کاهش داد و سلامت و بقاء موجودات زنده را تضمین کرد.
پژوهش&lrm ها و مطالعات فراوانی در زمینة روشهای کنترل این سموم صورت گرفه است و این روشها تا حد قابل ملاحظه&lrm ای در کاهش سموم سیانوباکترها مؤثر واقع شده&lrm اند. این روشها عبارتند از کنترل یا مبارزة بیولوژیک و یا افزودن مواد شیمیایی به منابع آب.
البته سیانوباکترها در بعضی از نقاط دنیا به علت اینکه شرایط مناسبی فراهماست تجمع زیستی پیدا کرده&lrm اند.

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-109812-%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%84%d9%88%d8%af-%d9%be%d8%a7%db%8c%d8%a7%d9%86-%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%b3%d9%85%d9%88%d9%85-%d8%b3%d9%8a%d8%a7%d9%86%d9%88%d8%a8%d8%a7%d9%83%d8%aa%d8%b1%d9%8a/
- ۹۵/۰۷/۱۲